KENAPA KAMI MENGGUNAKAN TEH HIJAU UNTUK AXTIGO?
Ini kerana teh hijau mengandungi :
(1)Antioksidan alami, yang dikenal dengan polifenol katekin. Bahkan, teh hijau mengandung sepuluh kali jumlah antioksidan yang boleh kita dapatkan dari buah-buahan dan sayuran. Ia juga dapat dapat memperlambatkan munculnya tanda-tanda penuaan . Ketiga, polifenol katekin menghentikan pertumbuhan dua proteinvascular endothelial growth factor (VEGF) dan Hepatocyte growth factor (HGF), yang dikenal mempromosikan pertumbuhan sel tumor. Teh hijau akan membantu melenyapkan kanser akibat karsinogen dan sinar ultraviolet. Keempat, membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh manusia, sehingga akan membuat kita lebih sIhat dengan membantu mencegah dan melawan infeksi.
Disebabkan kandungan polifenal ini, ia dapat mengurangkan risiko kencing manis dan menghalang daripada menjadi rabun. Kanser juga dapat dihalang jika diambil secara berterusan.
Disebabkan kandungan polifenal ini, ia dapat mengurangkan risiko kencing manis dan menghalang daripada menjadi rabun. Kanser juga dapat dihalang jika diambil secara berterusan.
(2) EGCG dalam teh hijau ini juga boleh meningkatkan metabolisme tubuh manusia, sehingga boleh meningkatkan tahap oksidasi lemak dan mengubahnya menjadi kalori, yang pada akhirnya membantu menurunkan berat badan. Teh hijau juga akan mendetoksifikasi tubuh dan mengurangkan nafsu makan, sehingga bisa mencegah keinginan untuk makan secara berlebihan menghasilkan histamin dan imunoglobulin, yang merupakan senyawa yang termasuk menghasilkan respon terhadap alergi. Dengan demikian hal ini akan membantu menghentikan reaksi dari alergen tertentu.
Jika ada diantara mereka yang mempunyai alergik, kandungan EGCG ini boleh membantu sebarang alahan dan gatal-gatal. Sesuai diambil untuk semua golongan.
Jika ada diantara mereka yang mempunyai alergik, kandungan EGCG ini boleh membantu sebarang alahan dan gatal-gatal. Sesuai diambil untuk semua golongan.
(3)Tanin dalam teh hijau berfungsi untuk menurunkan kolesterol secara alami dalam tubuh. Tanin membantu mengurangi kolesterol LDL (low-density lipoprotein) dalam tubuh. LDL juga dikenal dengan ” kolesterol jahat ” , kerana dapat menyebabkan plak di arteri, sehingga menyebabkan penyumbatan dan berlakunya darah tinggi.
(4) Teofilin dalam teh hijau dapat mengendurkan otot-otot saluran bronkial, sehingga boleh mengurangkan asma
(5)Fluoride dalam teh hijau akan membantu menjaga tulang yang kuat dan memperlambatkan kerosakan, dan boleh mengurangkan masalah seperti osteoporosis.
Dengan pelbagai kandungan di dalam teh hijau ini lah kami percaya, ia boleh menjadi sumber untuk memulihkan penyakit 3 serakai
Ulasan
Catat Ulasan